ЗАВЕРШИЛИСЯ ВИБОРИ РЕКТОРА ДЕРЖАВНОГО БІОТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Завершилися вибори ректора Державного біотехнологічного університету. Виборча кампанія пройшла в атмосфері яскраво вираженої конкуренції. Усі четверо кандидатів на посаду презентували колективу власне бачення розвитку університету. Серед них навіть є такі, що заперечують саме існування біотеху! Кожен кандидат розповсюджував свою Програму серед виборців усіма доступними каналами комунікації та проводив агітацію без будь-яких перешкод. За тиждень до голосування в Харківському прес-клубі відбулися дебати, куди було запрошено всіх кандидатів та громадськість міста Харкова. Дебати відбувалися в прямому ефірі.

Організаційним комітетом виборів було забезпечено всі умови волевиявлення, з додержанням карантинних заходів, які чітко визначені методичними рекомендаціями Міносвіти та відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

За винятком спроб зірвати роботу виборчих комісій, двох з яких – з суттєвими зусиллями,  процес виборів пройшов впорядковано.

На жаль, за вже усталеною українською традицією, деякі кандидати та їх представники публічно бездоказово критикують процедуру голосування, результати якого їх не задовольняють. Така поведінка найбільше шкодить репутації нашого нового університету.

За результатами обробки бюлетенів, у першому турі переміг Андрій Миколайович Одарченко, голова Вченої ради ДБТУ, доктор технічних наук, професор, який отримав 65,93% голосів виборців.

Таким чином, Державний біотехнологічний університет на перших виборах обрав свого першого ректора.

Щиро вітаю викладачів та студентів з цією історичною подією!