Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Автомобільний транспорт в аграрному секторі: проектування, дизайн та технологічна експлуатація»







1-2 грудня 2022 року на базі кафедри «Трактори і автомобілі» факультету мехатроніки та інжинірингу Державного біотехнологічного університету пройшла Міжнародна науково-практична конференція «АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ: ПРОЕКТУВАННЯ, ДИЗАЙН ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ».

Співорганізаторами даного заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Державний біотехнологічний університет, факультет мехатроніки та інжинірингу, кафедра тракторів і автомобілів (Україна), Національний університет біоресурсів і природокористування України (Україна), Сумський національний аграрний університет (Україна), Полтавський державний аграрний університет (Україна), Вінницький національний технічний університет (Україна), Харківська філія Державної наукової установи УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого (Україна), Туркменський сільськогосподарський університет (Туркменістан), Університет сільського господарства в Кракові (Республіка Польща), Люблінська політехніка (Республіка Польща).

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet.

Конференцію урочисто відкрив голова організаційного комітету, проректор з наукової роботи ДБТУ, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, д.т.н., проф. Михайлов Валерій Михайлович.

Вітальні слова пролунали від Одарченка Андрія Миколайовича, голови вченої ради ДБТУ, д. т. н., проф., народного депутата України; Кудряшова Андрія Ігоровича, в.о. ректора ДБТУ, к. т. н.; Серіка Максима Леонідовича, проректора з науково-педагогічної роботи ДБТУ, к. т. н., доц.; Бредихіна Вадима Вікторовича, декана факультету мехатроніки та інжинірингу, к.т.н., доц.; Шевченка Ігора Олександровича, завідувача кафедрою «Трактори і автомобілі», к.т.н., доц.

На пленарному засіданні були заслухані наукові доповіді:

  • ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗАСОБІВ ТРАНСПОРТУ У СУЧАСНИХ УМОВАХ. Полянський Олександр Сергійович, доктор технічних наук, професор, Харківський національний автодорожній університет
  • ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЗАСОБІВ ТРАНСПОРТУ У СУЧАСНИХ УМОВАХ. Полянський Олександр Сергійович, доктор технічних наук, професор, Харківський національний автодорожній університет
  • СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МАШИНОБУДУВАННЯ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ. Калінін Євген Іванович, доктор технічних наук, професор, Державний біотехнологічний університет
  • ЗАСТОСУВАННЯ МОДИФІКУЮЧИХ ТА ЛЕГУЮЧИХ ДОМІШОК ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ДЕТАЛЕЙ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ. Рибалко Іван Миколайович, доктор технічних наук, Державний біотехнологічний університет
  • МЕТОДИКА ОБГРУНТУВАННЯ ОБСЯГУ ТРАНСПОРТНИХ РОБІТ З УРАХУВАННЯМ УМОВ ПЕРЕВЕЗЕНЬ НА ОСНОВІ ВІРТУАЛЬНИХ ГОСПОДАРСТВ. Циганенко Михайло Олександрович, кандидат технічних наук, доцент, Державний біотехнологічний університет
  • ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ТА ЗНИЖЕННЯ ТОКСИЧНОСТІ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ГАЗІВ АВТОМОБІЛЬНИХ ДИЗЕЛІВ ВДОСКОНАЛЕННЯМ ГАЗООБМІНУ. Манойло Володимир Максимович, доктор технічних наук, доцент, Державний біотехнологічний університет; Макаренко Микола Григорович, доцент, Державний біотехнологічний університет.

Завершив пленарне засідання проректор з наукової роботи ДБТУ Михайлов Валерій Михайлович, який підвів підсумки та відмітив актуальність тем досліджень, високий рівень підготовки доповідей, різносторонність наукових напрямків, а також важливість проведення даного заходу для науковців у сучасних умовах.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу за такими секціями:

  • Секція 1. АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ
  • Секція 2. ІНЖЕНЕРІЯ, ТЕХНІЧНА ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ
  • Секція 3. ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ. МЕХАТРОНІКА
  • Секція 4. ТЕХНІЧНИЙ СЕРВІС, ТЕХНОЛОГІЇ РЕМОНТУ. МІЦНІСТЬ І ДОВГОВІЧНІСТЬ
  • Секція 5. МОБІЛЬНІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ЗАСОБИ ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ

На секційних засіданнях розглянули результати наукових досліджень та практичних знань у галузі використання автомобільного транспорту і мобільних енергетичних засобів в сільському господарстві та особливості інженерної, технічної та технологічної експлуатації, технічного сервісу і технології ремонту, а також інтелектуальні системи керування автомобільним транспортом.

Підсумки конференції підвів заступник оргкомітету, завідувач кафедри «Трактори і автомобілі» доц. Шевченко Ігор Олександрович. Він узагальнив інформацію про роботу секцій конференції та висловив впевненість у подальшій науковій співпраці та практичній реалізації представлених наукових досліджень.

Усього на секціях було представлено 88 доповідей. Серед доповідачів були науковці, представники виробництв, спеціалісти з розробки та використання автомобільного транспорту, а також молоді вчені, аспіранти, здобувачі вищої освіти.

Організаційний комітет висловлює подяку керівництву університету, керівникам секцій, представникам підприємств, організацій та закладів вищої освіти, які допомагали в організації та проведенні конференції в нелегкий для країни та університету час.

Бажаємо всім успіхів у науковій і трудовій діяльності та всього найкращого!